söndag 30 december 2012

Regn

Folk gnäller på regnet och snön som vräkt ner. Mig stör det inte för tillfället. Jag tycker det är rätt mysigt att höra vattnet som droppar ur stuprören. Ganska skönt att sitta inomhus och leka med Ipaden och min nya app GarageBand. Jag säger bara Wow!! Men det finns så många finesser att jag måste ta och kolla med någon som kan mer. Skönt med jullov, och skönt med att få slappa. Nåja, det blir väl kanske nog en promenad eller ett gympass ikväll...kanske....eller så blir det en bok...eller en film...eller någon ny app ;)

fredag 28 december 2012

Ny leksak

Det kan ju hända att min blogg återuppstår nu när jag fått ett nytt verktyg att blogga med. Ipaden har gjort sitt intåg i vår familj lagom till jullovet. Nu har jag ju tid och ork att lära mig olika funktioner så det passar riktigt bra. Jag hoppas att vi har pengar så jag även får en till jobbet så det börjar gå enklare att blogga på vår klassblogg i skolan. Det är så behändigt att fota med paddan och slippa sladda upp kameran till datorn. Nu ska jag testa hejvilt.





fredag 10 augusti 2012

Kauhajoki nästa

Fördriver bilfärden med att läsa bloggar. Åh vad jag tycker det är givande att läsa om verkliga människors liv och tankar framför allt tankar.  Jag riktigt tankar energi, oj vad lustig jag var, när jag får läsa någon annans filosoferande kring livet. Jag blir lite sorgsen då jag inser hur många människor det är som bara går genom livet utan att egentligen destumer filosofera kring själva livet. Människor som bara tar livet för givet utan att verkligen fundera, analysera och gotta sig åt det. Det är som om de vrider i sig, frossar i en godispåse utan att känna de enskilda smakerna. Ok, jag erkänner, jag slänger ju i mig godis som en uthungrad svältande ibland. Då när sockerberoendet tagit över jaget och förståndet så kanske man inte inte hjälpa att frossa utan att känna smakerna. Kanske en del människor dövar någonting med att hetsigt springa genom livet. Jag minns hur förkrossat ledsen jag var när min bror i bästa välmening haft grävmaskinsförarna att ta bort min tänkarsten vid stranden när det skulle muddras. Min tänkarsten! Den jag varje kväll satt på och kände solens sista strålar gå ner över Bonäsviken samtidigt som jag lät tankarna stillsamt vandra i takt med vågorna. Hur kunde han? tänkte jag och tårarna rann. Hur kan hon bli så upprörd? tänkte han. Jag hur kan det bli så här? tänker jag och ser molnen vandra vidare över himlen, i en bil på väg till Kauhajoki.


fredag 3 augusti 2012

Kärt återseende

Konstigt hur det funkar bra med vissa människor! Har en släkting som bor i södra Sverige som jag ser sällan och som jag, av någon anledning, alldeles för sällan har kontakt med. Men..när vi träffas så är det som om vi sågs igår. Vi faller in i varandras prat och tankegångar och det känns så himla skönt och bra. När vi var barn och tonåringar så sågs vi varje sommar och varje sportlov. Vi umgicks som systrar, vi tisslade, tasslade, skrattade och grät tillsammans. Vi jämförde våra världar och båda tyckte förstås att den andra hade det bättre. Vi njöt av att märka att våra mammor hade lika roligt tillsammans som vi hade. Det geografiska avståndet, som då egentligen var ganska stort, var inget problem. Vi skrev brev och träffades två gånger per år, intensivt. Sen kommer familj och barn, släktingar dör och träffarna blir mera sällan, telefonkontakt glöms bort och brevskrivandet föråldras och känns tidsskrivande. Idag kan jag inte fatta att vi inte ringt mer, träffats oftare och mailat oftare utan hamnat i varandras utkant. Det handlar ju om en människa som tänker som jag, som känner mig utan och innan, som alltid funnits i mitt liv och som jag tycker så väldigt mycket om. Nu har jag två dagar fått skratta, prata och filosofera. NU får det bli ändring, man måste ta vara på fina vänrelationer. Vänner som tillför positiv energi och som berikar ens liv. I promise!!!

tisdag 31 juli 2012

I'm back

Åtminstone nästan. Efter en neverending story med Htc-service kanske det löser sig med telefonbloggandet. Nu är i praktiken hela i innandömet på telefonen utbytt och ändå stänger den av sig. Sista utvägen är nu att en ny acku ska inhandlade (den var det förstås bara 6 mån garanti på). Så länge jag har strömkabeln ikopplad så funkar telefonen. Väntar ivrigt på nya ackun. Det om det. En låda ekologiska jordgubbar är nu snyggt insatta i frysen, hallon och blåbär nästa. Ciao!

söndag 29 juli 2012

Time flies

Så sant som det bara är sagt!!!
Oj, oj tiden bara springer iväg fastän jag försöker ha långsamma dagar med lite program för att förlänga sommaren. Förde en kär väninna och hennes man till flyget idag. Deras semester var nu slut och som vanligt tog det ont att ta avsked. Fast jag vet att vi snart ses igen så är det så jobbigt med avsked, det är något så definitivt över dem.
Jag vet inte varför folk har klagat så otroligt över sommarvädret, vi har ju minsann haft väder i sommar allt från mild vinter, friskt sommarregn till sköna solstunder, och som inatt, makalöst åskväder. Egentligen tycker jag åskväder är häftigt och vackert, men jag måste faktiskt tillstå att jag var lite rädd att blixten skulle slå ner i Bölebackshuset vårt. Katterna tittade bara lite slött på oss när vi rusade upp och började dra ur tv-sladdar och föra pelargoner under tak från skyfallet.
Idag är det sydliga varma vindar och om man blundar kan man låtsas att man befinner sig vid Medelhavet.
I början av sommaren var jag otroligt ressugen och halvirriterad över att jag inte hade möjlighet att flyga ned till Medelhavet. Men efter att jag gått ned i varv och lärt mig, åter en gång, att njuta av den stilla sommarlunken på hemmaplan så går det bra att vara hemmavid. Känns lite löjligt häftig att jag varit ledig två månader och hållits inom en radie av 90 km :)
Jag tror bestämt att jag haft en väl så bra ledighet som dem som flugit och farit hit och dit. Ledigheten är vad man gör den till..
Idag var det så många läsvärda saker i Vasabladet att det tog evigheter att läsa tidningen. Igår pratade jag mycket om mental coaching med en bekant. Vi nämnde Christoph Treier och vips..var det ett intressant reportage om honom i tidningen.
Kunde tyvärr även läsa i tidningen att en bekant till mig blivit änka, fy vad tråkigt!! Tänker på henne idag!! Tankens kraft är något som jag anammat de sista åren. Tankens kraft är stark och kan hjälpa dig, om du väljer att nyttja den rätt. Tyvärr fastnar människor ofta i negativa och pessimisktiska tankar, hur synd är inte det.
Mina nya godingar som väntar på att börja nyttjas, Vibra-fivefingers :D
Nu skall jag fortsätta med sommarens bästa sysselsättning...att försjunka i en bra bok. Fortsätt ni med att tänka positiva och trevliga tankar ;)

onsdag 11 juli 2012

regnväder = viloväder

Regnet öste ner på villan inatt, och jag älskar att sova på villan när det regnar. Jag älskar för övrigt alltid att sova på villan however. När det är regnigt kommer jag mig för att göra saker, så jag hoppade i bilen för att köra in till stan, Nyykaabi ;) Det jag inte gillar på sommaren är att vi sover längre för varje dag och nattsuddar längre. Imorse (om man kan kalla det det) så steg vi upp halv elva, suck.. Då läste jag på Fb att folk hade cyklat 40 km, bakat bröd och andra diverse nyttigheter. Jag är så enormt lat på sommaren att det är inte SANT! Kanske det kommer sig av att jag är så flitig under vintern, hm... I måndags rensade jag alla blomrabatter och pytteträdgårdslandet, men det var ju bara en njutning. Jag provsmakade även sommarens först egna jordgubbar, oj så gott. Nu sitter jag vid mammas köksbord och skriver eftersom det är enda stället jag har Wiifii-uppkoppling. Har nyss hälsat på mamma som igen är in på en två veckors intervalltid på lokala ålderdomshemmet. Jag var också i och pratade en god stund med föreståndarinnan för hemmet. Jag förbluffas över hur god vård och bra service den lyckliga staden erbjuder sina invånare, alla är så tillmötesgående och villiga att göra det bästa för min mamma och lugna oss. Det känns mycket tryggt. Det var mycket lättare för mamma att komma in andra gången på intervall för nu var allt hemvant och inte nytt. Skönt!! Nu ska jag svänga in till butiken och återvända till villan. Idag SKA jag komma mig iväg på länk eller cykellänk!!! Sen ljuvlig villabastu och SIMNING. I love it!! Glad sommar alla glada laxar!

måndag 25 juni 2012

Midsommar

Vitlökssniglar i smör inledde vi midsommarmaten med, mums!!
Rabarber-Mojitos
Före
Efter
Min favoritklibbal i midsommarnattsrodnad
Kisa-studio Spanien-Frankrike
Spanien-supportrar :)
Hemkommen efter härlig midsommar bland våra bästa vänner på vår sommarvilla. Vädret blev ännu bättre än väntat och vi njöt av god mat, glada skratt och utdragen pidroturnering på natten. Två tallar fälldes, den ena med en skruttig bandsåg av två envisa karlar (tallen skuggade kvällsverandan) och den andra rök med motorsåg nästa dag. Sköna bastubad och många simturer. Myggorna förargade en del, men vi flyttade inomhus hur som helst tills fotismatcherna i tv började. På lördagkväll hade vi vi fin kisastudio med Spanien-skjortor på. Skönt att ha vänner som övernattar så man hinner umgås utan stress under en längre tid. Jag njuter alltid av att få plocka ängens vackraste vilda blomster att pryda midsommarbordet med. Konstigt var det dock att fira den första midsommaren ever utan ett enda barn. Stavhopparen firade midsommaren med att tävla och fotisspelaren var ute på en ö med kompisar. Alla hade bra på sitt sätt. Idag har jag hämtat hem mamma från sitt intervallboende på ålderdomshem. Det kändes skönt att fixa fint åt henne hemma och bjuda nypotatis och sill åt henne i egna hemmet. Balkongen inredde jag med nyplanterade blommor. När vi kom hem till vår backe möttes vi tyvärr av de förbaskade hästmyrorna som invaderar vårt stockhus mitt på sommaren. Det tar emot att bekämpa dem med gift, men imorgon måste vi nog skaffa nåt att få bort dem med. På min kvällsrunda i trädgården njöt jag av att titta på Vallmon och Irisarna som nu blommar så vackert. Snart börjar pionerna blomma så även törnrosorna eller midsommarrosorna som de väl egentligen heter. Kanske jag kommer mig lite tidigare i säng nu än jag kommit under helgen. kanske..

onsdag 20 juni 2012

tekniskt strul

Hur fort man blir beroende av tekniken och hur snabbt man vänjer sig av med tekniken. Min HTC smartphone som jag bloggat med fick nåt fel och började stänga av sig själv. Nu är den inne på reparation och jag får leva med att klara mig utan ett tag. Här hemma går det ju bra med diverse plattor, och laptoppar med Wiifii, men på villan där mokkulan är trööög fick jag nog strunta i nätverksamhet. Nåja mycket annat har jag gjort istället. En hel del bäcker har jag läst och idag var jag in till bokhandeln och bunkrade upp med deckare till :) Rekommenderar varmt Hungerspelstrilogin åt alla som vill ha en annorlunda och spännande sommarläsupplevelse. Jag gillar ju egentligen inte fantasy, men den här serien gillade jag skarpt. Nu ska jag försöka få utläst Zlatan-boken innan jag börjar med mina deckare, men det går tröögt. Supersnyggt mål Zlatan gjorde i Frankrikematchen igår. Nu skall jag vattna lite blommor och kanske börja packa lite midsommargrejer som ska med till villan imorgon. Ciao!

måndag 11 juni 2012

Tandgnissel och ärevarv

Började dagen i tandläkarstolen. Jag hör till den minoritet åv befolkningen som inte tycker att det är obehagligt att besöka tandläkaren. Jag antar att det beror på att min smärttröskel verkar vara ganska hög. Det viktiga är att det är en tandsköterska som fixar det där med att suga upp all saluv som hotar att förorsakat översvämning eller kväljningseffekt i käften. Nu råkade det sig dessutom så väl att min tandläkare öppnat en urtjusig mottagning där allt har nyrenoverat och ursnyggt inrett. På väggen fanns det DESSUTOM två jättefina tavlor av en konstnär som jag gillar Linnea Ekstrand. Tänk att dessa tre tandläkare fattat hur viktigt det är att skapa en trevlig mottagningsmiljö. Jep, nu flödade jag ut om morgonen. Idag blev det premiär på nypotatis och närodlade jordgubbar. Nypotatisen smakade så där, men jordgubbarna var jättegoda...speciellt tillsammans med Cavan som min man och jag delade på ikväll, bröllopsdagen till ära. Man kan ju säga att vi ärade den också i och med att hela familjen deltog i If femmans Ärevarv ikväll. Nu har jag semester!




söndag 10 juni 2012

Säsongsdebut x 2

Läkarbesöket med mor i fredags gav inget sprudlande besked. Nu väntar vi på ultraljudsundetsökning och sen får vi se vad läkaren säger. Det är att fortsätta ta en dag i sänder. Vädret på fredag och lördag var strålande. Sent på fredagkväll körde jag till sommarvillan. Åh vad det var skönt att äntligen få bada bastu och simma. Som vanligt sov jag jätteskönt vid villan och kände mig så utvilad på lördagmorgon/förmiddag. Sen fick jag göra mig redo och köra till Jakobstad för att inleda beachvolleysäsongen utomhus med en träningsturnering. Det var såå roligt och det gick riktigt bra. Min spelkompis och jag fick delad första plats med ett annat par efter fem matcher. Härligt att få spela många matcher i följd! Efteråt blev det villabastu, simning och bokläsning i kvällssolen. Imorse läste jag ut tonårsbestsellern Cirkeln, nåjaa, vet nu inte riktigt vad jag tyckte. Kanske om man var 17 och inte 47. Jag tyckte sämst om det banala språket. Eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat med min mor. Vi hade en skön stund tillsammans. Hon krymper allt mer och jag är nog rädd för att vår tid tillsammans också krymper. Hon är i varje fall en riktig kämpe och ger sig inte i första taget. På tisdag ska hon få åka in till ålderdomshem på intervallvård. Jag tror att det kommer att göra henne gott att träffa lite bekanta och få vara mera social. Skönt var det att komma hem till hemmahuset ikväll. Nu är familjen samlad för omväxlings skull. Fotisdottern hem från Åbo, stavhoppardottern hem från Jyväskylä och föräldrarna hem härifrån och därifrån. Har gått min kvällsrunda och tittat på växterna. Hittade några snödroppsliknande klockor som gömde sig bakom tulipanerna. Klematisen blommar så fint. Underbart med blommor!






torsdag 7 juni 2012

DT

Fick äntligen tid att fixa håret. Skönt att bli ompysslad en stund i frissastolen. På hemväg hittade jag en ny Jersminebuske att plantera istället för den som dött ut i vinter. Den äldsta pionplantan som jag flyttat från mitt föräldrahem har många knoppar i år, jippie! Vallmona har spridit sig massor men jag nänns inte riva upp dem innan de har blommat färdigt. Blåmesen som har bo i holken bakom ladan flyger ut och in hela tiden så jag undrar om ungarna har kläckts. Ikväll klarade vi av arrangemanget åv distriktsstävlingen riktigt bra trots att många nyckelpersoner var borta. Stavhoppardottern försökte tävla tredje dagen i rad, men den starka medvinden gjorde att staven rev ribban på 365, synd. Fotisdottern sprang 100 m och tog en silverplats och var jättenära att klara ett A-klassresultat. En bra kväll. Imorgon skall jag med mamma på kontroll till onkologen, spännande som vanligt...



onsdag 6 juni 2012

Nyttodag

Har konstaterat att jag alltid får mera nyttogrejer utförda när jag är ensam hemma. Stavhoppardottern och maken körde till Valkeakoski på elittävlingar och yngre dottern for ut på byn. Då tänker jag alltid att nuu ska jag bara lata mig och läsa bok, men då blir jag rastlös och sätter igång med tvätt, disk, dammsugning och allt annat som jag plötsligt ser att borde göras. Nåja, bra det med. Har satt ned en massa tid idag på telefonsamtal och på att skicka mail fram och åter om organiseringen av If Femmans tävlingar och ärevarv. Nästa vecka tar jag paus från sånt. Ridlektionen ikväll rensade bort allt organiserande och jag njöt som vanligt. Nu ligger jag och katterna redo för natten i den renbäddade sängen. Mmm! Vad gott det doftar! Få se om göken väcker mig inatt med. Igår natt satt den utanför fönstret och sjöng.


tisdag 5 juni 2012

Så sant

Har knappt fattat det..., men jag har faktiskt sommarlov!!! Vilken underbar känsla! Sovmorgnar, långa kaffestunder med tidningen och tid att läsa böcker. Nu blir det att korka fortsättningen på Hungerspelen :)

måndag 4 juni 2012

Trögtänkt

Det var min uppgift att köra igång friidrottsskolan idag och se till att allt löper. 90!! ivriga barn började sommarlovet med att hoppa längd, springa häck och leka. Jag märkte tydligt av att min hjärna, som gått på högvarv en längre tid, nu börjat gå i lägre växel. Jag hamnade att köra lite hit och dit för hämta nyckel, fixa papper och få allt att löpa. Speciellt effektiv var jag inte, men åh vad skönt att känna sommarlovet börja! Två ekplantor och en klematis har vi fått planterat idag och sen kände jag den stora tröttheten lägga sig över mig. Jag satte telefonen på ljudlös, kröp upp i soffhörnet med frassen och sov skönt ett par timmar. Ikväll har jag varit på Ärevarvsmöte med Femmaiter och sen slängde jag mig framför tvn med ett glas vin. Sommarlov! Imorgon har jag ledigdag och ska luncha på Spices med väninna, härligt!






söndag 3 juni 2012

Hög

Är så hög ännu efter gårdagen, allt var bara så fint och härligt att jag inte kan vara annat än lycklig. Dagen började med att tre harmoniska kvinnor 47 år, 18 år och 16 år fick egen frisörska på hembesök kl. 7.30. Ingen som hysteriskt rusade runt för att försöka få hjälp av den andre eller tredje utan var och en gjorde sitt och fick sen sätta sig ned för att få håret fixat. Lyx!! Tack kära svägerska för en bra början. Yngre dotterns duett på hennes grundskoldimission gick fint, äldre dotterns studentdimission var lång, men innehållsrik och dagen blev bara bättre och bättre. Trots att regnet strilade var det bara soliga miner och glada gäster på kalas. Huset var välstädat, cateringmaten var supergod, serveringspersonalen fenomenal och mina två blomdöttrar sken istället för solen. Många gäster kom och gick och jag hann faktiskt njuta och konversera. Oj vilken dag. Sen när flickorna for vidare på kvällen fortsatte jag och maken att fira sommarlovet med jättegoda vänner. Vi drack skumpa, skojade och slappade, en sån skön början på sommarlovet. Idag har jag hejat på 16-åringen som avgjorde fotismatchen i slutminutrarna med att skjuta in 5-4. En toppenhelg, och NU börjar sommaren, hurra!!

torsdag 31 maj 2012

Puh!

Har en förmåga att inte kunna hålla mig till mina planer. Jag har ju haft en To do-lista som jag planerat inför den sista bråda tiden, men hela tiden avviker jag från den. När jag ska städa ur kylskåpet kommer jag på mig med att städa ur badrumsskåpen ( som inte fanns på listan) och när jag ska tvätta fönster i kvisten så planterar jag plötsligt om en blomma. Jag är helt hopplös. Fint blir det lite överallt, men hoho vad jag ger på och vad allt tar tid. Imorgon är den dag då jag måste sätta i högsta växeln och hoppa över allt onödigt annars blir det panik på kvällen. En jättefin stund hade jag och äldre dottern på morgonen då vi var och lyssnade på högstadiets genrep med ett 40 minuters medley på låtar från 2000-talet. Vilka förmågor och vilken njutning, helt underbart. Tyvärr kan jag ju inte se högisdottern sjunga duett i avslutningslåten pga att studentdimissionen är för nära inpå. Som vanligt blev jag så rörd över ungdomarnas sång att jag satt och kämpade med tårarna, ett känt fenomen. Morkullan flög sin kvällsrunda när jag var ut och tog in mattorna och gick min sedvanliga runda runt huset för att inspektera trädgården. Nu sjunger tranorna genom det öppna fönstret en nattrudelutt. Gonatt!



onsdag 30 maj 2012

Mosad hjärna

Har definitivt märkt av idag att jag sovit för lite och tänkt för mycket. Tack och lov fick jag betygen färdigutprintade och instoppade i betygsfickorna. Men någon insprerande lärare har jag definitivt inte varit. Det märks även på eleverna att sommarlovet är i antågande, spring i benen och okoncentrerade. Ikväll njöt åv fågelsången och grönskan när jag tvättade de sista fönstrena på utsidan. Måste tyvärr prioritera bort dotterns fotismatch vilket var synd. De vann 3-1 mot lokalkonkurrenterna, skönt. Studentdottern har varit på studentfotografering idag, ska bli spännande att se bilderna. Nu ska jag bläddra i nyaste numret av Världens historia och ta natten. Två dagar kvar...




tisdag 29 maj 2012

Stenfreak

Hade ett tidigt morgonmöte idag som jag var så nöjd över att hela dagen löpte lätt trots för lite sömn. Hade en trevlig avskedsfest för en elev och Nettes överraskningslotteri gjorde succé :) På eftermiddagen har jag beställt studentrosor och grejat i trädgården. Gjorde om en blombänk som varit otroligt skräpig och blev så nöjd med resultatet. Däremlellan har jag försökt planera en friidrottsskola och kört runt i nejden på rabarberjakt, det lyckades :) Blev tydligen ingen tidigare sänggång ikväll heller, jag är hopplös. Gonatt!


måndag 28 maj 2012

Sena kvällar

Har på känn att det blir en hel del sena kvällar denna vecka. Fullt upp på jobbet också idag så jag var mör i hjärnan när jag kom hem kl.18 idag. Men jag fick i varje fall infört alla vitsord på datorn. Nu ska jag känna in dem lite innan jag tar ut den slutgiltiga utskriften. Ikväll fick jag äntligen lite fart på resten åv familjen med den värsta städningen att röja allt bråte, träningskläder, tidningar och kläder i mängd och massor. Imorgon får jag börja skura köket. Får och får... Helst skulle jag ju vilja vara ute i trädgården och göra roligheter. Nåja det kommer det också..snart. Genom det öppna fönstret har jag hört koltrasten sjunga så vackert i grantoppen ikväll. Av någon anledning kommer jag alltid att tänka på pappa då. Gulle pappa vad jag önskar att han hade fått uppleva dotterns studentdimission. Gulle pappa vad jag saknar dig!


söndag 27 maj 2012

Effektiv ledighet

Jag lovar mig själv, så här effektiv ska jag inte vara en enda dag sen när jag får sommarlov. Men bra var det att få saker gjorda. Döttrarna tog ledigt och for på varsitt håll och spelade beachvolley, mamman längtar efter livet efter studentfesten när hon börjar göra vad hon vill. En vecka till, det klarar hon :)


lördag 26 maj 2012

Helt underbart!

Har en toppendag bakom mig. Steg upp tidigt och började städa, tvätta fönster och bona golv. Fick överraskande besök på terassen av tre små ivriga elever som kommit vandrande genom skogen till Nettevägen :) Sen blev det att vandra mellan städning och Yle Arenan på datorn. Storskräll för Korsholm i stafettkarnevalen, 7 medaljer, varav mina elever tog ett silver och min yngre dotter tog 2 silver och ett brons. Samtidigt hoppade stavhoppardottern guld med personligt rekord 380 cm i Haapajärvi bland stavhoppseliten. Jag gläder mig så otroligt över döttrarnas framgångar, de har tränat hårt och uppoffrat en del för att lyckas inom idrotten. Nu väntar jag hem resten åv familjen med att heja på Sverige, Estland och Albanien i Esc :)


fredag 25 maj 2012

Konstigt

Idag känns det väldigt annorlunda och konstigt. Vanligtvis är jag ju den här tiden på året med våra elever till Helsingfors på stafettkarnevalen. Men i år tog jag förnuftet till fånga och beslöt mig för att vara hemma och få något vettigt gjort med tanke på att det är skolavslutning, med studentdimission nästa helg. Nu är jag helt allena i huset. Maken for just ner med en hejarklacksbuss till Helsingfors, yngre dottern for mitt på dagen och stavhoppardottern for iväg till Haapajärvi på stavtävling på eftermiddagen. Skulle nog så gärna ha sett våra elever ta silver i gatustafetten idag och förhoppningsvis se dottern springa ihop någon medalj imorgon. Dessutom skulle jag ha velat se stavhoppardottern hoppa säsongens första tävling imorgon. Hyi, det blir en ruskigt spännande dag imorgon...och här är jag... Ikväll har jag röjt i arbetsrummet, slängde en hel del och hittade en del nostalgifynd som jag förstås inte slängde. Jag hittade bl a ett underbart morsdagskort som yngre dottern skrev i lågstadiet där det bl a stod " Mamma, jag tycker om att gå ner till havet med dig". Jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på våra gemensamma njut- och tankestunder på en tankesten vid havet. Hur jag längtar efter mitt hav..

torsdag 24 maj 2012

Heureka

Äntligen hittade vi, dottern och jag, den rätta klänningen till studentdimissionen. En stor lättnad för oss båda. Dessutom föll den oss båda helt i smaken, smakfull och enkel utan extra rysch och pysch. Skogsutflykten imorse blev toppen. Barn och vuxna trivdes och vi hade en jätteskön förmiddag i skogen. Det var en magisk stund när min grupp elever satt knäpptysta på tuvorna uppe på en kulle och tittade ut över kärret och skrev ögonblicksdikter. Blir spännande att renskriva dikterna imorgon. Ikväll har jag bökat på i trädgården. Jag ser bara mer och mer som jag skulle vilja hinna med där ute före studentkalaset, men jag får nog hejda mig och se till att jag reder upp inomhus först. Tråkigt att städa, fy och blä! Nu måste jag faktiskt reglera min sömnskuld så..gonatt.

onsdag 23 maj 2012

Härlig skogsutfärd


Förberedelser

Beachvolley med elever kl.8. Matteprov och skogsutfärdsförberedelser i skolan. Samsung Galaxy 2 ankomst och inlärning av nytt Dvd-bränningsprogram kl.14. Lärarmöte. Rättning av prov och förhör kl.16 Blominköp kl.17. Ridlektion kl.19 och utsättning av naturstig kl.21 Plantering av blommor kl.22. Dusch och gonatt. En typisk dag i mitt späckade liv ;) Väckning kl.5.45 imorgon, snart idag...oj då


tisdag 22 maj 2012

Deja vu

Härlig sol idag, men ganska kallt i vinden. Har varit en hel del ute idag, sköönt! Utegy med eleverna. Fick en härlig deja vu-känsla då jag såg hur högstadieleverna satt utanför skolan och chillade i solen. Minns så bra känslan när vi chillade (fast så hette det ju inte på den tiden ) i solen utanför Seminariebyggnaden med ån brusandes i bakgrunden. Har utvärderat 18 rymdprojektböcker hemma på terassen i solen. Tack och lov att man på våren kan göra skoljobb utomhus! Sen har jag hjälpt till på friidrottsspringkväll och delat ut glass åt små ivriga knattar. Skönt var det att avsluta kvällen i skogen där jag med en kollega förberedde en skogsutfärd som vi ska ha på torsdag. Ska bli roligt att visa eleverna "min" skog :) Det soliga vädret ser ut att hålla i sig så jag ser fram emot torsdagen. Nu måste jag masa mig i säng så jag orkar med den intensiva slutspurten på vårterminen.

måndag 21 maj 2012

Nysått

Det är alltid lika spännande att följa med när bonden harvar åkern och sår grödan. Spännande att se vad det blir i år. I fjol var det havre, året före var det ryps-raps. Jag vet ingen skillnad på ryps och raps så därav namnet. Huvudsaken att jag har något grönt att följa tillväxten av. Skulle gärna sitta där på traktorn och själv köra men.. Känns rätt bra i kroppen idag trots rivstarten med beachvolleyn igår :) Tömde loppisbordet idag 170 euro, helt ok. Nu ska jag gå och lägga mig med historisk tidskrift.


söndag 20 maj 2012

Debut

Beachvolleyhall i Karkmo
Jep, så var beachvolley-säsongen inledd. Dock inomhus i beachvolley-hallen, men kul var det. Kommer säkert att kännas imorgon, men det var det värt :)

lördag 19 maj 2012

Chilldag

Utdragen morgonkaffestund på solig veranda. Mindre saker uträttade idag än jag tänkt, men ändå en bra dag. Nöjd över att jag hann umgås ett par timmar på stan med äldre dottern. Vi hittade tyvärr ingen studentklänning, men det ordnar väl sig. Ikväll har jag planterat en del blommor och ränsat ogräs, alltså bara sköna saker. Hittade exakt den färg på pelargoner som jag gillar, gammalrosa. Nu ska jag se om jag orkar koncentrera mig på Ben Afflec i någon futuristisk film. Lejonen förlorade idag, just så. Imorgon spelar de om bronset samtidigt som yngre dottern har fotismatch. Lätt att prioritera ;)

fredag 18 maj 2012

Måndag som fredag

Kändes som en måndag men var en fredag, hur konstigt är väl inte det? Halvstressig dag som började med att tidningen Läraren gjorde ett reportage om vår helhetsundervisning. Kändes lite fånigt att föra fram saker som varit så självklara för mig och min kollega i så många år och sammanfatta det som nåt nytt och smart, men kanske det inte är så självklart för andra. Vi var ganska ostrukturerade i våra förklaringar, men det blev nu vad det blev. Mellan intervju och simhallsbesök hann jag ringa sjukhuset och planera hemförlovningen av min mamma. Jag hoppas innerligt att hon tryggt kommer att klara sig hemma med de stöd- och hjälpåtgärder som hon får. Otroligt skönt var det än en gång att vandra iväg till stallet för ridlektion. Jag känner mig alltid som en ny människa när jag kommer därifrån. Nu är jag mitt uppe i Hungergames, en mycket annorlunda bok än de böcker jag vanligtvis läser. Den får mig att tänka på George Orwells 1984, lite spooky och skrämmande på samma gång. Ett framtidsscenario man inte önskar sig. Imorgon hoppas jag att jag får mycket gjort på min "to do-lista". Nati!

torsdag 17 maj 2012

Storjägaren

Frassen i huset kom just in med sjunde vattensorken på en månad. Alltid samma tid på kvällen och alltid följt av ett stolt manligt jamande lägger han ner trofén. Frassens syster däremot kommer insmygande med sitt byte, spikmöss som hon knastrar i sig. Då lämnar endast en liten bit galla kvar på golvet. Manligt och kvinnligt eller...? Bra med kattlucka, men man blir lite trött på att slänga ut katternas byten och på att torka golvet.


Höghöjdsfunderingar

Det slog mig idag, när jag balanserade på en stege 4 meter upp och tvättade fönster och dammsög stockbalkar, att det är så här högt upp som dottern hoppar upp med sin stav när hon ska över ribban. Man är ganska högt uppe när man är 4 meter upp, ingenting för människor med höjdskräck. Nu är dock allt höjdarbete gjort ocH återstår bara att fortsätta röja i lägre regioner, suck. Men först blir det en skogspromenad, det doftar himmelskt gott därute efter vårregnet.

Välbadad

Det var så himla skönt att få en hel kväll i skön samvaro med kollegorna igår. Solen sken, vi promenerade runt i smågrupper på dimorientering och löste gåtor, åt en salig blandning läckerheter och badade tunnbad i många timmar. Skönt var det att simma i det kalla varvet i flera omgångar. Förunderligt lätt flyter pratet på när man sitter inklämd i en badbalja. Idag är jag verkligen len och fin i skinnet. En del jobbprat blir det förstås såna här kvällar, men vi pratade nog mest om allt annat mellan himmel och jord. Sånt man aldrig hinner göra på jobbet. Känner mig så välsignad som får jobba på en arbetsplats med så fina kollegor. Jag vet ju att alla inte är lika lyckligt lottade. Nu känner jag att jag fyllt på alla batterier och är fylld med energi igen :) Kanske jag till och med orkar börja ta itu med kalasstädande och donande. Studentresultatet kom igår så nu har vi en nöjd och glad student i huset. Härligt!


tisdag 15 maj 2012

Intensivt

Ja denna dag var synnerligen intensiv. Har gjort av med mycket energi och tärt på såväl batteriet som tålamodet. Men jag kom igenom som en starkare människa och jag tror att jag släckt en del bränder. Imorgon kväll skall jag ladda batteriet. Imorgon kväll har vi nämligen personalfest. Vi ska leka, trivas, bada tunna och tvätta vinterpälsen bort. Åh, vad jag ser fram emot att koppla av och hinna umgås med mina trevliga kollegor. Förhoppningsvis är vädret lika soligt som det var ikväll. Nu ska jag stoppa näsan i min bok och försöka släcka lampan lite tidigare. Tranorna flyger trumpetande utanför mitt fönster. Jag älskar ljudet av dem.