torsdag 31 maj 2012

Puh!

Har en förmåga att inte kunna hålla mig till mina planer. Jag har ju haft en To do-lista som jag planerat inför den sista bråda tiden, men hela tiden avviker jag från den. När jag ska städa ur kylskåpet kommer jag på mig med att städa ur badrumsskåpen ( som inte fanns på listan) och när jag ska tvätta fönster i kvisten så planterar jag plötsligt om en blomma. Jag är helt hopplös. Fint blir det lite överallt, men hoho vad jag ger på och vad allt tar tid. Imorgon är den dag då jag måste sätta i högsta växeln och hoppa över allt onödigt annars blir det panik på kvällen. En jättefin stund hade jag och äldre dottern på morgonen då vi var och lyssnade på högstadiets genrep med ett 40 minuters medley på låtar från 2000-talet. Vilka förmågor och vilken njutning, helt underbart. Tyvärr kan jag ju inte se högisdottern sjunga duett i avslutningslåten pga att studentdimissionen är för nära inpå. Som vanligt blev jag så rörd över ungdomarnas sång att jag satt och kämpade med tårarna, ett känt fenomen. Morkullan flög sin kvällsrunda när jag var ut och tog in mattorna och gick min sedvanliga runda runt huset för att inspektera trädgården. Nu sjunger tranorna genom det öppna fönstret en nattrudelutt. Gonatt!



onsdag 30 maj 2012

Mosad hjärna

Har definitivt märkt av idag att jag sovit för lite och tänkt för mycket. Tack och lov fick jag betygen färdigutprintade och instoppade i betygsfickorna. Men någon insprerande lärare har jag definitivt inte varit. Det märks även på eleverna att sommarlovet är i antågande, spring i benen och okoncentrerade. Ikväll njöt åv fågelsången och grönskan när jag tvättade de sista fönstrena på utsidan. Måste tyvärr prioritera bort dotterns fotismatch vilket var synd. De vann 3-1 mot lokalkonkurrenterna, skönt. Studentdottern har varit på studentfotografering idag, ska bli spännande att se bilderna. Nu ska jag bläddra i nyaste numret av Världens historia och ta natten. Två dagar kvar...




tisdag 29 maj 2012

Stenfreak

Hade ett tidigt morgonmöte idag som jag var så nöjd över att hela dagen löpte lätt trots för lite sömn. Hade en trevlig avskedsfest för en elev och Nettes överraskningslotteri gjorde succé :) På eftermiddagen har jag beställt studentrosor och grejat i trädgården. Gjorde om en blombänk som varit otroligt skräpig och blev så nöjd med resultatet. Däremlellan har jag försökt planera en friidrottsskola och kört runt i nejden på rabarberjakt, det lyckades :) Blev tydligen ingen tidigare sänggång ikväll heller, jag är hopplös. Gonatt!


måndag 28 maj 2012

Sena kvällar

Har på känn att det blir en hel del sena kvällar denna vecka. Fullt upp på jobbet också idag så jag var mör i hjärnan när jag kom hem kl.18 idag. Men jag fick i varje fall infört alla vitsord på datorn. Nu ska jag känna in dem lite innan jag tar ut den slutgiltiga utskriften. Ikväll fick jag äntligen lite fart på resten åv familjen med den värsta städningen att röja allt bråte, träningskläder, tidningar och kläder i mängd och massor. Imorgon får jag börja skura köket. Får och får... Helst skulle jag ju vilja vara ute i trädgården och göra roligheter. Nåja det kommer det också..snart. Genom det öppna fönstret har jag hört koltrasten sjunga så vackert i grantoppen ikväll. Av någon anledning kommer jag alltid att tänka på pappa då. Gulle pappa vad jag önskar att han hade fått uppleva dotterns studentdimission. Gulle pappa vad jag saknar dig!


söndag 27 maj 2012

Effektiv ledighet

Jag lovar mig själv, så här effektiv ska jag inte vara en enda dag sen när jag får sommarlov. Men bra var det att få saker gjorda. Döttrarna tog ledigt och for på varsitt håll och spelade beachvolley, mamman längtar efter livet efter studentfesten när hon börjar göra vad hon vill. En vecka till, det klarar hon :)


lördag 26 maj 2012

Helt underbart!

Har en toppendag bakom mig. Steg upp tidigt och började städa, tvätta fönster och bona golv. Fick överraskande besök på terassen av tre små ivriga elever som kommit vandrande genom skogen till Nettevägen :) Sen blev det att vandra mellan städning och Yle Arenan på datorn. Storskräll för Korsholm i stafettkarnevalen, 7 medaljer, varav mina elever tog ett silver och min yngre dotter tog 2 silver och ett brons. Samtidigt hoppade stavhoppardottern guld med personligt rekord 380 cm i Haapajärvi bland stavhoppseliten. Jag gläder mig så otroligt över döttrarnas framgångar, de har tränat hårt och uppoffrat en del för att lyckas inom idrotten. Nu väntar jag hem resten åv familjen med att heja på Sverige, Estland och Albanien i Esc :)


fredag 25 maj 2012

Konstigt

Idag känns det väldigt annorlunda och konstigt. Vanligtvis är jag ju den här tiden på året med våra elever till Helsingfors på stafettkarnevalen. Men i år tog jag förnuftet till fånga och beslöt mig för att vara hemma och få något vettigt gjort med tanke på att det är skolavslutning, med studentdimission nästa helg. Nu är jag helt allena i huset. Maken for just ner med en hejarklacksbuss till Helsingfors, yngre dottern for mitt på dagen och stavhoppardottern for iväg till Haapajärvi på stavtävling på eftermiddagen. Skulle nog så gärna ha sett våra elever ta silver i gatustafetten idag och förhoppningsvis se dottern springa ihop någon medalj imorgon. Dessutom skulle jag ha velat se stavhoppardottern hoppa säsongens första tävling imorgon. Hyi, det blir en ruskigt spännande dag imorgon...och här är jag... Ikväll har jag röjt i arbetsrummet, slängde en hel del och hittade en del nostalgifynd som jag förstås inte slängde. Jag hittade bl a ett underbart morsdagskort som yngre dottern skrev i lågstadiet där det bl a stod " Mamma, jag tycker om att gå ner till havet med dig". Jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på våra gemensamma njut- och tankestunder på en tankesten vid havet. Hur jag längtar efter mitt hav..

torsdag 24 maj 2012

Heureka

Äntligen hittade vi, dottern och jag, den rätta klänningen till studentdimissionen. En stor lättnad för oss båda. Dessutom föll den oss båda helt i smaken, smakfull och enkel utan extra rysch och pysch. Skogsutflykten imorse blev toppen. Barn och vuxna trivdes och vi hade en jätteskön förmiddag i skogen. Det var en magisk stund när min grupp elever satt knäpptysta på tuvorna uppe på en kulle och tittade ut över kärret och skrev ögonblicksdikter. Blir spännande att renskriva dikterna imorgon. Ikväll har jag bökat på i trädgården. Jag ser bara mer och mer som jag skulle vilja hinna med där ute före studentkalaset, men jag får nog hejda mig och se till att jag reder upp inomhus först. Tråkigt att städa, fy och blä! Nu måste jag faktiskt reglera min sömnskuld så..gonatt.

onsdag 23 maj 2012

Härlig skogsutfärd


Förberedelser

Beachvolley med elever kl.8. Matteprov och skogsutfärdsförberedelser i skolan. Samsung Galaxy 2 ankomst och inlärning av nytt Dvd-bränningsprogram kl.14. Lärarmöte. Rättning av prov och förhör kl.16 Blominköp kl.17. Ridlektion kl.19 och utsättning av naturstig kl.21 Plantering av blommor kl.22. Dusch och gonatt. En typisk dag i mitt späckade liv ;) Väckning kl.5.45 imorgon, snart idag...oj då


tisdag 22 maj 2012

Deja vu

Härlig sol idag, men ganska kallt i vinden. Har varit en hel del ute idag, sköönt! Utegy med eleverna. Fick en härlig deja vu-känsla då jag såg hur högstadieleverna satt utanför skolan och chillade i solen. Minns så bra känslan när vi chillade (fast så hette det ju inte på den tiden ) i solen utanför Seminariebyggnaden med ån brusandes i bakgrunden. Har utvärderat 18 rymdprojektböcker hemma på terassen i solen. Tack och lov att man på våren kan göra skoljobb utomhus! Sen har jag hjälpt till på friidrottsspringkväll och delat ut glass åt små ivriga knattar. Skönt var det att avsluta kvällen i skogen där jag med en kollega förberedde en skogsutfärd som vi ska ha på torsdag. Ska bli roligt att visa eleverna "min" skog :) Det soliga vädret ser ut att hålla i sig så jag ser fram emot torsdagen. Nu måste jag masa mig i säng så jag orkar med den intensiva slutspurten på vårterminen.

måndag 21 maj 2012

Nysått

Det är alltid lika spännande att följa med när bonden harvar åkern och sår grödan. Spännande att se vad det blir i år. I fjol var det havre, året före var det ryps-raps. Jag vet ingen skillnad på ryps och raps så därav namnet. Huvudsaken att jag har något grönt att följa tillväxten av. Skulle gärna sitta där på traktorn och själv köra men.. Känns rätt bra i kroppen idag trots rivstarten med beachvolleyn igår :) Tömde loppisbordet idag 170 euro, helt ok. Nu ska jag gå och lägga mig med historisk tidskrift.


söndag 20 maj 2012

Debut

Beachvolleyhall i Karkmo
Jep, så var beachvolley-säsongen inledd. Dock inomhus i beachvolley-hallen, men kul var det. Kommer säkert att kännas imorgon, men det var det värt :)

lördag 19 maj 2012

Chilldag

Utdragen morgonkaffestund på solig veranda. Mindre saker uträttade idag än jag tänkt, men ändå en bra dag. Nöjd över att jag hann umgås ett par timmar på stan med äldre dottern. Vi hittade tyvärr ingen studentklänning, men det ordnar väl sig. Ikväll har jag planterat en del blommor och ränsat ogräs, alltså bara sköna saker. Hittade exakt den färg på pelargoner som jag gillar, gammalrosa. Nu ska jag se om jag orkar koncentrera mig på Ben Afflec i någon futuristisk film. Lejonen förlorade idag, just så. Imorgon spelar de om bronset samtidigt som yngre dottern har fotismatch. Lätt att prioritera ;)

fredag 18 maj 2012

Måndag som fredag

Kändes som en måndag men var en fredag, hur konstigt är väl inte det? Halvstressig dag som började med att tidningen Läraren gjorde ett reportage om vår helhetsundervisning. Kändes lite fånigt att föra fram saker som varit så självklara för mig och min kollega i så många år och sammanfatta det som nåt nytt och smart, men kanske det inte är så självklart för andra. Vi var ganska ostrukturerade i våra förklaringar, men det blev nu vad det blev. Mellan intervju och simhallsbesök hann jag ringa sjukhuset och planera hemförlovningen av min mamma. Jag hoppas innerligt att hon tryggt kommer att klara sig hemma med de stöd- och hjälpåtgärder som hon får. Otroligt skönt var det än en gång att vandra iväg till stallet för ridlektion. Jag känner mig alltid som en ny människa när jag kommer därifrån. Nu är jag mitt uppe i Hungergames, en mycket annorlunda bok än de böcker jag vanligtvis läser. Den får mig att tänka på George Orwells 1984, lite spooky och skrämmande på samma gång. Ett framtidsscenario man inte önskar sig. Imorgon hoppas jag att jag får mycket gjort på min "to do-lista". Nati!

torsdag 17 maj 2012

Storjägaren

Frassen i huset kom just in med sjunde vattensorken på en månad. Alltid samma tid på kvällen och alltid följt av ett stolt manligt jamande lägger han ner trofén. Frassens syster däremot kommer insmygande med sitt byte, spikmöss som hon knastrar i sig. Då lämnar endast en liten bit galla kvar på golvet. Manligt och kvinnligt eller...? Bra med kattlucka, men man blir lite trött på att slänga ut katternas byten och på att torka golvet.


Höghöjdsfunderingar

Det slog mig idag, när jag balanserade på en stege 4 meter upp och tvättade fönster och dammsög stockbalkar, att det är så här högt upp som dottern hoppar upp med sin stav när hon ska över ribban. Man är ganska högt uppe när man är 4 meter upp, ingenting för människor med höjdskräck. Nu är dock allt höjdarbete gjort ocH återstår bara att fortsätta röja i lägre regioner, suck. Men först blir det en skogspromenad, det doftar himmelskt gott därute efter vårregnet.

Välbadad

Det var så himla skönt att få en hel kväll i skön samvaro med kollegorna igår. Solen sken, vi promenerade runt i smågrupper på dimorientering och löste gåtor, åt en salig blandning läckerheter och badade tunnbad i många timmar. Skönt var det att simma i det kalla varvet i flera omgångar. Förunderligt lätt flyter pratet på när man sitter inklämd i en badbalja. Idag är jag verkligen len och fin i skinnet. En del jobbprat blir det förstås såna här kvällar, men vi pratade nog mest om allt annat mellan himmel och jord. Sånt man aldrig hinner göra på jobbet. Känner mig så välsignad som får jobba på en arbetsplats med så fina kollegor. Jag vet ju att alla inte är lika lyckligt lottade. Nu känner jag att jag fyllt på alla batterier och är fylld med energi igen :) Kanske jag till och med orkar börja ta itu med kalasstädande och donande. Studentresultatet kom igår så nu har vi en nöjd och glad student i huset. Härligt!


tisdag 15 maj 2012

Intensivt

Ja denna dag var synnerligen intensiv. Har gjort av med mycket energi och tärt på såväl batteriet som tålamodet. Men jag kom igenom som en starkare människa och jag tror att jag släckt en del bränder. Imorgon kväll skall jag ladda batteriet. Imorgon kväll har vi nämligen personalfest. Vi ska leka, trivas, bada tunna och tvätta vinterpälsen bort. Åh, vad jag ser fram emot att koppla av och hinna umgås med mina trevliga kollegor. Förhoppningsvis är vädret lika soligt som det var ikväll. Nu ska jag stoppa näsan i min bok och försöka släcka lampan lite tidigare. Tranorna flyger trumpetande utanför mitt fönster. Jag älskar ljudet av dem.


måndag 14 maj 2012

diplomatisk

Så här harmonisk får jag känna mig om några veckor :)
Min pappa var väldigt diplomatisk lagd. Det är tur att jag ärvt lite av hans talang, den fick jag nytta av idag igen. Som lärare kommer man i kontakt med alla möjliga sorts människotyper och då gäller det förstås att bemöta alla dessa på rätt sätt. Ibland har man lust att säga en hel del när man stöter på arga, oroliga och tom oresonliga föräldrar, men det kan man inte, för det leder ingen vart. Det blir oftast bara värre för en själv och hjälper definitivt inte barnet i fråga. Idag var en sån dag. Jag har lärt mig att lugna ner mig, lyssna, analysera situationen och återkomma med en uppbyggande dialog när jag rett ut ärendet. Då kan det hända att man lyckas bemöta föräldern på ett sånt sätt att man kan närma sig en lösning på eventuella problem. Men oj vad det kan ta på krafterna att tygla humöret, svälja en del missriktat ovett och agera vuxet. Ibland lyckas man, ibland inte. Sen finns det förstås sådana människor som man aldrig lyckas lugna, övertyga eller göra till lags vad än man försöker. Då gäller det att kunna vara storsint nog att släppa taget och gå vidare. Men ibland skulle det nog vara skönt att bita ifrån, ryta till och slå näven i bordet. Hm..

söndag 13 maj 2012

Tacksam

När jag gick ikväll på min skogspromenad kändes det som om jag gick på lätta fötter. Jag känner att jag har så mycket att vara tacksam över. Mitt liv är så fyllt av människor jag tycker om, och jag har en sån fin familj. Det är så roligt när familjen är hel igen och båda döttrarna är hemma. En bonus idag var att jag hade möjligheten att ta hem min mor på permission från onkologen. Dessutom kom min gullesys och hennes man hit på morsdagskaffe. Det blev en mysig eftermiddag med skön samvaro utan stress och måsten. Vi hann prata och vi hann vara tysta tillsammans. Jag har tänkt mycket på det där, hur få människor det finns som man kan dela en tystnad med utan att det känns obekvämt. Min syster är en sån människa, det är jag tacksam över. Det där att vara tacksam över ting, det har kommit med tiden. Men det har jag också fått lära mig av en god väninna. Tänk vad mycket det finns kvar att lära i lIvet, och vad mycket det finns att vara tacksam över...bara vi stannar upp och tänker efter.

lördag 12 maj 2012

Lycklig


Dottern som varit borta en månad på träningsläger är hemma igen. En djup innerlig lyckokänsla sprider sig i kroppen på mig då jag ser henne framför mig och då jag njuter av hennes berättelser om allt hon upplevt. Glad över att allt gått bra och att hon är välbehållen. Lycklig över att jag har två så fina döttrar, lycklig över att jag kan ha mor på morsdagsmiddag imorgon. Lycklig :)




Dagen lägger sig till ro
och vaggas till sömns
av vågornas sista stilla
böljande rörelser.






fredag 11 maj 2012

Längtan

Favoritstället
Oj, oj, oj. Jag har så fullt upp på jobbet med allt möjligt, att jag just nu knappt hinner dra andan innan skoldan är slut. Nu har jag haft tid att i lugn och ro prata med en kollega om allt möjligt och det kändes fint. Jag hann berätta om mina planer för oss med klassblogg, dokument på nätet, livestreaming och allt annat som huvudet svämmar över av just nu. Tidningen Läraren kommer och gör ett reportage med oss nästa vecka också, så tills dess borde vi hinna fundera ut vad vi vill ha sagt och visat. Egentligen borde jag nu vara i full färd med att städa och reda upp vårt hus till studentfesten om tre veckor men...här sitter jag. Här sitter jag och längtar till mitt favoritställe där jag kan sitta på en tänkarsten och titta ut över havet. Om nån vecka borde björken se ut som på fotot, full av mössöron och med den skiraste grönska man kan tänka sig. Snart, men inte än får jag sitta på den där stenen och njuta.

onsdag 9 maj 2012

Tre djupa andetag

Tillåt mig skrika lite högt, slå näven i bordet eller åtminstone slå sönder något!! Nehej, inte? Nå då drar jag väl tre djupa andetag istället och biter ihop lite och småler överseende. Aargh!! Att sådant!!

tisdag 8 maj 2012

sjukledig och effektiv

Vaknade lika snorig som igår. Kan inte påstå att jag varit mera ledig för att jag varit hemma och varit "sjukledig". Jag är inte riktigt typen som tycker om att vara hemma och sjuk så jag har ringt en massa jobbsamtal och mailat en del jobbmail jag inte hunnit med. Jag hade bl a långa samtal med våra duktiga datanissar i kommunen och fick utrett huruvida vi i skolan ska pröva på en Ipad eller en Android-platta typ Samsung. Vi valde att pröva Android eftersom det finns så många gratisappar samt för att Apple har så låsta system. Det blir spännande att se  vilka användningsområden vi i skolan får för plattan. Jag känner mig inspirerad att börja använda googledocuments med eleverna. Spännande att samtidigt kunna skriva på ett dokument, för att inte prata om att samtidigt jobba på gemensamma presentationer. Nåja nog med datasnack för en dag. Naturligtvis har jag också pratat med mamma på onkologen två ggr. Tyvärr fick de avbryta strålbehandlingen idag då hon började kasta upp :( Nytt försök imorgon. Tack och lov har andra släktingar hälsat på henne ikväll då jag helst inte ville fara dit och smitta ner alla cancerpatienter. Nu känner jag mig mycket friskare så kanske det lönar sig att vara hemma och kurera sig istället för att ånga på i halvdåligt skick. Idag har jag också skrivit låånga listor med vad vi ska få gjort här hemma innan vi har studentfest. Lite ökad press på familjen skadar inte :) Maken har varit duktig och fixat lister och grejer på huset ikväll. Nu skall jag fortsätta på skoljobb och fortsätta att förtänga hur underbart länk-räfs-ridväder det är ute...

måndag 7 maj 2012

Perspektiv på livet

Ibland får man bättre perspektiv på livet än andra dar. Idag var en sån dag. Vaknade ännu mera förkyld än igår och visste att trots detta var jag tvungen att kravla mig iväg till Centralsjukhuset. Idag skulle jag nämligen vara medföljare till min cancersjuka mor. Vid sjukhuset följde olika procedurer med röntgen, läkarbesök, strålningplaneringar, strålning och intagning på onkologiska avdelningen. Jag säger bara, för att orka vara gammal och sjuk borde man vara ung och frisk. Personalen gör ju vad de kan men man blir nog rätt uppgiven. Kommunikationen mellan olika avdelningar och enheter är bristfällig och hela sjukhusapparaten förvirrande. Under de år jag följt med mamma på läkarbesök har jag sett otaliga förvirrade, trötta, rädda patienter som ensamma försökt ta sig igenom procedurerna. Jag tycker SÅ SYND om dem och jag blir SÅ ARG då jag tänker på alla arbetslösa som här kunde få en viktig uppgift. Att vara en trygg medmänniska att prata med, fråga saker av eller hålla i handen. Alltid när jag varit på onkologbesök med mamma är jag för en tid ALLERGISK mot folk som gnäller över små skitsaker. VET HUT! Vi har ju det så bra de flesta av oss. Varför kan vi då inte lära oss att uppskatta vad vi har?? Nu ska jag ta en liten tupplur och kurera mig. Tyvärr visade febertermometern att jag har lite feber ( kanske jag jagat upp mig för mycket).

söndag 6 maj 2012

Förlust

Äsch då! Det blev förlust för dotterns lag trots att dottern kvitterade när det var en minut kvar. Ett dunderfint mål sköt hon in, och mamman var så stolt så hon nästan sprack. DÅ, gjorde backarna en miss och så sköt motståndarna in spiken i kistan. Synd!
Nu har jag snörvlat mig igenom ett styrelsemöte och planerat skolveckan. Oroväckande varm börjar jag känna mig. Jag hoppas jag inte har feber. Varm dryck nästa!

Snörvel snörvel atjoo

Korouoma isfall i Finland
Stor i mun så straffar det sig. Har varit lite stöddig över att jag inta varit förkyld på hela vintern. Nu, kom den, snuvan, och med besked. Nyser och snyter mig om vartannat. Nåja, småsaker i alla fall. Lite vila borde göra susen. Vet inte om jag borde fara och se på dotterns match i blåsten. Har inte tid att lägga mig i nån feber...har tvättat fönster idag med en sorts ångfönstertvätt jag köpte igår. Kan inte påstå att det var nån toppenuppfinning, men jag fick nu åtminstone några fönster tvättade. Läste i Vbl idag ett reportage om en bergsbestigarkvinna från Hfors som sade upp sig från en högavlönad tjänst och följde magkänslan. Häftigt! Igår berättade en vän att han gått tillbaka till sin tidigare befattning med mindre jobb och följaktligen mindre lön. Jag blir så glad då jag hör om människor som förstår att bryta upp från ekorrhjulet och vågar välja livskvalité framom pengar. Bravo dem! Sen blir jag lite sorgsen när jag ser nära och kära som inte vågar göra det de borde, utan sätter sig själva i sista hand. Delvist beroende kanske på avsaknad av självförtroende, äventyrslusta, eller mod. Det får väl vara dagens filosofilektion. Nu väntar broccoliblandning på menyn. Jag undrar om du som läser detta vågar göra de val i livet som du helst vill eller om du i första hand väljer det som förväntas av dig!??

lördag 5 maj 2012

Bara roligheter

Arjen Teeuwissen silvermedaljör i OS såg jag live idag
Idag har jag varit mer egoistisk än vanligt. Steg upp förhållandevis tidigt och körde iväg i duggregn för att titta på dressyrtävlingar. Det var jätteintressant och givande, blev hästsugen som vanligt. Efter lite matinköp var jag hem en sväng och sen for jag för att titta på ännu mera dressyr. Nu på en holländsk toppryttare som höll privatlektioner åt ryttare. Jag säger bara Wow! Den som var ung på nytt och hade möjligheten att satsa på ridsport. Som gräddan på moset hade vi jättetrevliga hästmänniskor som gäster ikväll. Som sagt, idag har jag BARA gjort roligheter. Bravo mig!

fredag 4 maj 2012

Oväntad vändning

Oj då, fick något mycket oväntat att fundera över i helgen. Väga för- och nackdelar mot varandra och ta rätt beslut. Vara egoistisk, eller tillmötesgående. Jaa, blir svårt det här!

Nu ska jag föra en fin samling loppisgrejer som jag hoppas nån kommer att fynda. Rev lite i hjärtat, men nu säljer vi bort en hel del av barnens avlagda leksaker och pussel. Men barnböckerna dom säljs inte. De har ju sin hedersplats i bokhyllan. Knacka på, Ludde-böckerna och syster Kanin, åh hur vi fortfarande njuter när vi ser de gamla godingarna.

torsdag 3 maj 2012

Påminnelse!!

Tyckte lite Salvador Dali passade bra till det här
Påminn mig själv att sluta samla på allt bråte som jag tror kan vara bra att ha. Herreje, vad mycket skräp vi har på vinden. Var uppe med maken för att plocka lite loppisgrejer. Vi drunknade i bra saker, onödiga saker och hopplöst onödiga saker och SKRÄP! Här ska fengshuias vidare. Nu ska det redas upp. Vad MYCKET onödigt man samlar på sig under åren. Jobbigt bara med allt dammet som samlas i huvet när man stökar. For ut på en härlig långpromenad efteråt och rensade håligheterna från damm. Hade tänkt inleda länkpremiären och faktiskt springa idag, men jag känner av luftrören så jag körde bara en 75 min powerwalk.

onsdag 2 maj 2012

Harmonibomben

Höjdardagen när jag kommer så långt som till kvällen, min riddag. Toppenlektion med favorithästen gör mig så hög. Mental avkoppling till max att släppa all jobbstress och annat som kokar över i hjärnan och få vila i hästens rörelser. Flyga fram i en galopp och känna att man lever. Avslutade ridlektionen med en tur på byavägen. Rosenfinken satt i ett spretigt fröträd på hygget och bidrog till välmåendet. Nu har jag tittat på ett inbandat avsnitt av Alcatraz. Hm.. Vet inte om jag gillar serien eller, den är såå typisk amerikansk. Ganska mycket Lost över det hela.

tisdag 1 maj 2012

Mayday it's May day

Toppenfest, toppengäng, toppenvänner! Kvällen gick bara alltför fort. Det sjöngs, åts, dracks, filosoferades, analyserades, skrattades, dansades och trivdes. Känner mig oerhört lyckligt lottad som har ett gäng så härliga vänner. Jag känner mig upplyft, energisk, glad och ..lite trött idag. Den goda maten åt vi upp när vi städade undan festlokalen idag. Majsolen sken när jag drack mitt morgonkaffe på verandan och majsolen sken hela dagen. Vilken fin första maj det blev. Skönt var det ikväll att vara på min skogslänk. Idag hölls jag torrskodd t.o.m. med länkskorna. Det BLIR vår! Hurra!! Nu skall jag göra undan lite skoljobb, har en lång dag imorgon.