måndag 25 juni 2012

Midsommar

Vitlökssniglar i smör inledde vi midsommarmaten med, mums!!
Rabarber-Mojitos
Före
Efter
Min favoritklibbal i midsommarnattsrodnad
Kisa-studio Spanien-Frankrike
Spanien-supportrar :)
Hemkommen efter härlig midsommar bland våra bästa vänner på vår sommarvilla. Vädret blev ännu bättre än väntat och vi njöt av god mat, glada skratt och utdragen pidroturnering på natten. Två tallar fälldes, den ena med en skruttig bandsåg av två envisa karlar (tallen skuggade kvällsverandan) och den andra rök med motorsåg nästa dag. Sköna bastubad och många simturer. Myggorna förargade en del, men vi flyttade inomhus hur som helst tills fotismatcherna i tv började. På lördagkväll hade vi vi fin kisastudio med Spanien-skjortor på. Skönt att ha vänner som övernattar så man hinner umgås utan stress under en längre tid. Jag njuter alltid av att få plocka ängens vackraste vilda blomster att pryda midsommarbordet med. Konstigt var det dock att fira den första midsommaren ever utan ett enda barn. Stavhopparen firade midsommaren med att tävla och fotisspelaren var ute på en ö med kompisar. Alla hade bra på sitt sätt. Idag har jag hämtat hem mamma från sitt intervallboende på ålderdomshem. Det kändes skönt att fixa fint åt henne hemma och bjuda nypotatis och sill åt henne i egna hemmet. Balkongen inredde jag med nyplanterade blommor. När vi kom hem till vår backe möttes vi tyvärr av de förbaskade hästmyrorna som invaderar vårt stockhus mitt på sommaren. Det tar emot att bekämpa dem med gift, men imorgon måste vi nog skaffa nåt att få bort dem med. På min kvällsrunda i trädgården njöt jag av att titta på Vallmon och Irisarna som nu blommar så vackert. Snart börjar pionerna blomma så även törnrosorna eller midsommarrosorna som de väl egentligen heter. Kanske jag kommer mig lite tidigare i säng nu än jag kommit under helgen. kanske..

onsdag 20 juni 2012

tekniskt strul

Hur fort man blir beroende av tekniken och hur snabbt man vänjer sig av med tekniken. Min HTC smartphone som jag bloggat med fick nåt fel och började stänga av sig själv. Nu är den inne på reparation och jag får leva med att klara mig utan ett tag. Här hemma går det ju bra med diverse plattor, och laptoppar med Wiifii, men på villan där mokkulan är trööög fick jag nog strunta i nätverksamhet. Nåja mycket annat har jag gjort istället. En hel del bäcker har jag läst och idag var jag in till bokhandeln och bunkrade upp med deckare till :) Rekommenderar varmt Hungerspelstrilogin åt alla som vill ha en annorlunda och spännande sommarläsupplevelse. Jag gillar ju egentligen inte fantasy, men den här serien gillade jag skarpt. Nu ska jag försöka få utläst Zlatan-boken innan jag börjar med mina deckare, men det går tröögt. Supersnyggt mål Zlatan gjorde i Frankrikematchen igår. Nu skall jag vattna lite blommor och kanske börja packa lite midsommargrejer som ska med till villan imorgon. Ciao!

måndag 11 juni 2012

Tandgnissel och ärevarv

Började dagen i tandläkarstolen. Jag hör till den minoritet åv befolkningen som inte tycker att det är obehagligt att besöka tandläkaren. Jag antar att det beror på att min smärttröskel verkar vara ganska hög. Det viktiga är att det är en tandsköterska som fixar det där med att suga upp all saluv som hotar att förorsakat översvämning eller kväljningseffekt i käften. Nu råkade det sig dessutom så väl att min tandläkare öppnat en urtjusig mottagning där allt har nyrenoverat och ursnyggt inrett. På väggen fanns det DESSUTOM två jättefina tavlor av en konstnär som jag gillar Linnea Ekstrand. Tänk att dessa tre tandläkare fattat hur viktigt det är att skapa en trevlig mottagningsmiljö. Jep, nu flödade jag ut om morgonen. Idag blev det premiär på nypotatis och närodlade jordgubbar. Nypotatisen smakade så där, men jordgubbarna var jättegoda...speciellt tillsammans med Cavan som min man och jag delade på ikväll, bröllopsdagen till ära. Man kan ju säga att vi ärade den också i och med att hela familjen deltog i If femmans Ärevarv ikväll. Nu har jag semester!




söndag 10 juni 2012

Säsongsdebut x 2

Läkarbesöket med mor i fredags gav inget sprudlande besked. Nu väntar vi på ultraljudsundetsökning och sen får vi se vad läkaren säger. Det är att fortsätta ta en dag i sänder. Vädret på fredag och lördag var strålande. Sent på fredagkväll körde jag till sommarvillan. Åh vad det var skönt att äntligen få bada bastu och simma. Som vanligt sov jag jätteskönt vid villan och kände mig så utvilad på lördagmorgon/förmiddag. Sen fick jag göra mig redo och köra till Jakobstad för att inleda beachvolleysäsongen utomhus med en träningsturnering. Det var såå roligt och det gick riktigt bra. Min spelkompis och jag fick delad första plats med ett annat par efter fem matcher. Härligt att få spela många matcher i följd! Efteråt blev det villabastu, simning och bokläsning i kvällssolen. Imorse läste jag ut tonårsbestsellern Cirkeln, nåjaa, vet nu inte riktigt vad jag tyckte. Kanske om man var 17 och inte 47. Jag tyckte sämst om det banala språket. Eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat med min mor. Vi hade en skön stund tillsammans. Hon krymper allt mer och jag är nog rädd för att vår tid tillsammans också krymper. Hon är i varje fall en riktig kämpe och ger sig inte i första taget. På tisdag ska hon få åka in till ålderdomshem på intervallvård. Jag tror att det kommer att göra henne gott att träffa lite bekanta och få vara mera social. Skönt var det att komma hem till hemmahuset ikväll. Nu är familjen samlad för omväxlings skull. Fotisdottern hem från Åbo, stavhoppardottern hem från Jyväskylä och föräldrarna hem härifrån och därifrån. Har gått min kvällsrunda och tittat på växterna. Hittade några snödroppsliknande klockor som gömde sig bakom tulipanerna. Klematisen blommar så fint. Underbart med blommor!






torsdag 7 juni 2012

DT

Fick äntligen tid att fixa håret. Skönt att bli ompysslad en stund i frissastolen. På hemväg hittade jag en ny Jersminebuske att plantera istället för den som dött ut i vinter. Den äldsta pionplantan som jag flyttat från mitt föräldrahem har många knoppar i år, jippie! Vallmona har spridit sig massor men jag nänns inte riva upp dem innan de har blommat färdigt. Blåmesen som har bo i holken bakom ladan flyger ut och in hela tiden så jag undrar om ungarna har kläckts. Ikväll klarade vi av arrangemanget åv distriktsstävlingen riktigt bra trots att många nyckelpersoner var borta. Stavhoppardottern försökte tävla tredje dagen i rad, men den starka medvinden gjorde att staven rev ribban på 365, synd. Fotisdottern sprang 100 m och tog en silverplats och var jättenära att klara ett A-klassresultat. En bra kväll. Imorgon skall jag med mamma på kontroll till onkologen, spännande som vanligt...



onsdag 6 juni 2012

Nyttodag

Har konstaterat att jag alltid får mera nyttogrejer utförda när jag är ensam hemma. Stavhoppardottern och maken körde till Valkeakoski på elittävlingar och yngre dottern for ut på byn. Då tänker jag alltid att nuu ska jag bara lata mig och läsa bok, men då blir jag rastlös och sätter igång med tvätt, disk, dammsugning och allt annat som jag plötsligt ser att borde göras. Nåja, bra det med. Har satt ned en massa tid idag på telefonsamtal och på att skicka mail fram och åter om organiseringen av If Femmans tävlingar och ärevarv. Nästa vecka tar jag paus från sånt. Ridlektionen ikväll rensade bort allt organiserande och jag njöt som vanligt. Nu ligger jag och katterna redo för natten i den renbäddade sängen. Mmm! Vad gott det doftar! Få se om göken väcker mig inatt med. Igår natt satt den utanför fönstret och sjöng.


tisdag 5 juni 2012

Så sant

Har knappt fattat det..., men jag har faktiskt sommarlov!!! Vilken underbar känsla! Sovmorgnar, långa kaffestunder med tidningen och tid att läsa böcker. Nu blir det att korka fortsättningen på Hungerspelen :)

måndag 4 juni 2012

Trögtänkt

Det var min uppgift att köra igång friidrottsskolan idag och se till att allt löper. 90!! ivriga barn började sommarlovet med att hoppa längd, springa häck och leka. Jag märkte tydligt av att min hjärna, som gått på högvarv en längre tid, nu börjat gå i lägre växel. Jag hamnade att köra lite hit och dit för hämta nyckel, fixa papper och få allt att löpa. Speciellt effektiv var jag inte, men åh vad skönt att känna sommarlovet börja! Två ekplantor och en klematis har vi fått planterat idag och sen kände jag den stora tröttheten lägga sig över mig. Jag satte telefonen på ljudlös, kröp upp i soffhörnet med frassen och sov skönt ett par timmar. Ikväll har jag varit på Ärevarvsmöte med Femmaiter och sen slängde jag mig framför tvn med ett glas vin. Sommarlov! Imorgon har jag ledigdag och ska luncha på Spices med väninna, härligt!






söndag 3 juni 2012

Hög

Är så hög ännu efter gårdagen, allt var bara så fint och härligt att jag inte kan vara annat än lycklig. Dagen började med att tre harmoniska kvinnor 47 år, 18 år och 16 år fick egen frisörska på hembesök kl. 7.30. Ingen som hysteriskt rusade runt för att försöka få hjälp av den andre eller tredje utan var och en gjorde sitt och fick sen sätta sig ned för att få håret fixat. Lyx!! Tack kära svägerska för en bra början. Yngre dotterns duett på hennes grundskoldimission gick fint, äldre dotterns studentdimission var lång, men innehållsrik och dagen blev bara bättre och bättre. Trots att regnet strilade var det bara soliga miner och glada gäster på kalas. Huset var välstädat, cateringmaten var supergod, serveringspersonalen fenomenal och mina två blomdöttrar sken istället för solen. Många gäster kom och gick och jag hann faktiskt njuta och konversera. Oj vilken dag. Sen när flickorna for vidare på kvällen fortsatte jag och maken att fira sommarlovet med jättegoda vänner. Vi drack skumpa, skojade och slappade, en sån skön början på sommarlovet. Idag har jag hejat på 16-åringen som avgjorde fotismatchen i slutminutrarna med att skjuta in 5-4. En toppenhelg, och NU börjar sommaren, hurra!!