måndag 30 april 2012

Glada vappen


Vappen, eller Valborgsmässoafton som den ju heter, är en så härlig kväll full av traditioner. Ikväll blir det sedvanlig mösspåläggning vid Topelius-statyn och att lyssna på körsång utanför kyrkan. Oberoende av väderlek brukar jag just där få den rätta vårkänslan i kroppen. Jag tycker att det är så fint med vissa traditioner och andra tycker jag är jobbiga. Skulle inte falla mig in att flanera omkring på Vasa torg på första maj. Förskräckligt med allt krimskrams och skräp och alltför  mycket folk.
En torr Cava blir det förstås också!
Vappfest blir det också ikväll, med mina bästa väninnor och deras män. Åh vad roligt vi ska ha, och vad mycket gott vi ska äta. Men först ska jag med en laddning grejor till loppis, puh!
Hoppas att alla får en trevlig Valborg och en fin första maj!

söndag 29 april 2012

Ice Age kontra vår

Såg på Ice Age 3 igår kväll. Den var störtskön, jag satt och småskrattade hela filmen igenom. Förvånande mycket vuxenhumor i filmen, många småskämt som verkligen inte var riktade till barn. Roligt att se välgjorda tecknade filmer. Tror jag ska ta och kika igenom familjens dvd-förråd på Disneyfilmer när jag får tid över. - HA, när skulle det bli!? Jag har tusen saker på agendan som ska göras i maj månad. Igår var jag synnerligen aktiv och fick uträttat en hel del. Tack och lov hittade vi skor åt dottern, en sak mindre att söka efter. Har bokat bord till loppis från imorgon så idag ska jag tömma skåp och lådor. Härligt med fengshui, ut med bråtet. Familjen borta på fotismatch idag så jag får stöka ifred. Skulle förstås ha velat heja på dottern, men behöver ta tillvara tiden och få nåt gjort. Så varför sitter jag här? Oj, okej jag drar!

lördag 28 april 2012

Skoj-jakt

Lite flanerande på stan, kaffeträff med väninna, en bra film och en god nattsömn och humöret är på topp igen. Solen kikar fram mellan molnslöjorna och jag har hopp om att stoppa näsan i blomrabatterna lite senare idag. Men först en utdragen kaffestund med bladet och skojakt på stan med dottern. Kanske det också blir skoj-jakt och trivsam samvaro?hm..Jag undrar det. Koltrasten sjöng så starkt igårkväll att jag faktiskt tror att våren är här. Life is good, the dragon is friendly :)

fredag 27 april 2012

Angry Dragon

Den som idag försöker komma och säga hur bra lärarna har det, hur korta arbetsdagar de har och hur bra de har det som har hela sommaren ledig...DEN, biter jag i svansen!!
Tur att jag är så förbaskat positiv och diplomatisk!! Grrrrrr..........
Angry teacher is back, tack och lov att det är fredag. På måndag är allt frid och fröjd igen :)

torsdag 26 april 2012

Euforisk

Tänk hur skönt det kan vara att stå och mocka skit i ett stall, tvätta gyttja av leriga hästben och rida i duggregn. Det var PRECIS det jag behövde idag. Underbart skönt, avkopplande och härligt! I love it. Tänk att inte alla förstår det..underligt!

onsdag 25 april 2012

Smart leksak

I flera års tid har jag ansökt om en Smartboard. Idag installerades en i mitt klassrum. Hurra, kändes som julafton i april. Mina elever har väntat med spänning på att vi ska få ta den i bruk. Imorgon ska vi leka lite och bekanta oss med smartsaken :) Risken är ju nog att den är smartare än användaren, men det bjuder jag på. Ser fram emot att auskultera lite på en närliggande skola och kolla in hur de nyttjar den i undervisningen. Notebook har jag ju nog prövat förr, men nu ska jag på allvar sätta mig in i finesserna. Jag gillade speciellt verktyget som lätt möjliggör att printscreena och som direkt sätter in bilderna i Notebooken. Dessutom kan man direktbeskära och kopiera in. Ser stora möjligheter i undervisningen (gnuggar händerna och småler stort). Nu hoppas jag bara att ingen smart typ tar pennorna som hör till whiteboarden och skriver med dem på smartboarden, oh no!!

tisdag 24 april 2012

Träningsabstinens

Känner arga jaget börjar krypa fram ur vrån. Då finns det tre alternativ, bränna proppar (händer ibland), bita ihop och pyra vidare (händer alltför ofta) eller sticka iväg på träning och svettas ut arget. Jag har ärvt min pappas tålamod och min mammas otålighet, puh! Dom två egenskaperna tävlar sinsemellan om herraväldet. Tålamodsjaget tål alltför mycket och otålighetsjaget tål knappt inget.
Våren är en årstid då man i min yrkesgrupp har det absolut som stressigast. Det gäller att vara steget före annars är du hastigt fem steg efter när det börjar hetta till. MEN, sen lassas det grejer på som man inte kunnat förutse eller planera in. DÅ är man i klistret.
Jaja, sluta oja dig kvinna. Gör undan saker på din to-do-list och stick ut i skogen på länk!! Det hjälper ingen att du sitter här och gnäller om hur mycket du har som du borde göra. Okej! Ciao!

måndag 23 april 2012

Hypnos

Hypnos har alltid intresserat mig. I lördags såg jag på ett finskt tv-program där en känd friidrottare under hypnos gjort märkliga saker. Många människor är mycket skeptiska och tror att hypnos bara är fiffel och båg. Det tror inte jag. Jag tror att hypnos kunde användas mycket mera i välgörande syfte. Jag tror att många som lider av olika trauman kunde få hjälp av hypnos. Men jag tror också att hypnos kan missbrukas. DET är vad JAG tror. Men det är ju tur då vi får tro hur vill!

söndag 22 april 2012

Stöddig

När jag ser namnet på bloggen slår det mig hur stöddig jag låter, en riktig besserwisser. Fy tusan för sånt, människor som tror dom vet allting och vill briljera med sin perfekthet. Ofta när jag kommit till insikt om något, när klarhetens lampa lyser upp hjärnkontoret och jag slås av en riktig ahaa-upplevelse kan jag bara inte låta bli att dela med mig av insikten. Efteråt ångrar jag mig ofta och tänker, måste jag nu återigen tänka högt och tycka till. Själv är jag så ofta fylld av frågetecken, ifrågasätter, analyserar och filosoferar att när jag hittar ett svar bubblar det över av heureka-känslan och så är jag där igen med mina sanningar. Sanningar som jag efter nån tid har omvärderat, utvecklat och kanske förkastat. Då när jag övertygat andra kanske jag för länge sen hittat en ny idé att grunna på. Jag kan förstå att omgivningen tappar tålamodet med mig ;) Ibland blir jag så trött på mig själv när jag är, eller låter, så himla optimistisk. Samtidigt som jag haft oerhörd nytta av att vara född envis med en otrolig kämparanda så skulle det ibland vara så skönt att vara annorlunda. Vara en sån som säger, nej jag orkar inte, kan inte, vill inte. En sån som gnäller över att det snöar (eller inte snöar) över att det är för mycket på gång (eller för långtråkigt) eller över att nåt annat bara är så fel. Eller så är jag bra precis som jag är, stöddig, envis, stark, påhittig och lite crazy. Hm...

lördag 21 april 2012

En gåva

" Se varje dag som en gåva som det går att göra något bra av", var dagens citat i lokala tidningen. Om man beaktar alternativet, att man inte hade så många dagar kvar så skulle man helt klart fatta vad det handlar om. Dagen idag innefattade gåvan att få umgås med både mor och syster. Utanför fönstret gick idag ett begravningståg förbi. En mor och maka gjorde sin sista färd genom den lyckliga staden. En stad som idag inte alls var lika lycklig, men som hyllade en uppskattad och älskad kommuninvånare. Idag för tio år sen gick ett annat begravningståg genom staden. Det var en vacker, varm vårdag. Vårfåglarna sjöng på begravningsplanen när vi på kvällen beundrade alla blomsterhyllningar. Sorgen gjorde att det vackra blev ännu vackrare färgerna ännu klarare. Naturen bidrog till att göra min fars sista färd till ett hyllningståg. Jag tror starkt att vi kan påverka hur dagen utfaller, vad vi väljer att göra den till. Vill vi ta emot den som en gåva eller väljer vi att slösa bort den i tron att vi har en ändlös räcka av dagar kvar..att slösa bort. Hm...

fredag 20 april 2012

Delad glädje

"Om du genom din uppoffring kan glädja en annan människa handlar det inte längre om en uppoffring utan snarare om en förmån".

För några år köpte jag en kalender åt min mor med olika vidsomsord för varje dag under året. Ibland hajar jag riktigt till när det visar sig att orden passar så bra in på olika dagar. Konstigt..
Hämtade hem min mor idag från sjukhuset för att tillbringa en "permissionsnatt" med henne i hennes hem. Jag undrar vem av oss som var ivrigast.
- Kommer du nu först? jag har väntat så länge, mötte mig i dörren.
Att glädja en annan människa fyller ju på ens eget glädjeförråd. "Delad glädje är dubbel glädje" är ju inget dåligt ordspråk det heller.
Snön faller (för ovanlighetens skull....mamma är du ironisk eller? skulle dottern ha sagt) utanför fönstret. Jag gillar parenteser i parenteser, men jag gillar egentligen inte "takatalvin" som återkommer igen och igen OCH igen. För nån dag sen förklarade jag åt mina elever att våren NOG kommer NÄR vi ger upp och slutat vänta på den. DÅ kommer den och värmer alla frusna själar.

Igår var jag en aning för optimistisk (för ovanlighetens skull då igen kanske) och tog mina länkskor istället för vandringsskor när jag for på långpromenad. Hm... what was I thinking? På ett ställe i skogen ,där ingen gått eller kört med skoter, vadade jag upp till knäna i snö.
- Mamma varför flåsar du så? frågade dottern när hon ringde mig i djupsnön.
- För att jag håller på att drunkna i snö...
I slutet av promenaden genade jag över en åker. Hm... gyttja upp till vristerna. Nåja jag hade ju en orsak att inte skjuta upp tvätten av mina länkskor fler dagar då. Efter ett par timmar i torkskåpet är dom fit for fight igen.
Oj! Har jag fått tangentsvada då jag redan skrivit så här mycket? Det heter väl tangentsvada? Munsvada, pennsvada, tangentsvada. Whatever.
Jag tycker att det känns mysigt att sitta i köket i min mors lägenhet och filosofera lite, så länge JAG slipper se på Glamour på tv. Den " glädjen" slipper jag dela ;)

torsdag 19 april 2012

Energisk

Blir alltid så otroligt energisk när jag får lära mig nåt nytt som intesserar mig. Måste passa på och ta tillvara energin och gå ut på långpromenad i solen. Underbart med vårsol. Ska gå och prata lite med mina Alliumlökar som står som en ståtlig parad i den våta kalla myllan. Vad ROLIGT det ska bli att igen få stoppa näsan i rabatterna och göra nåt fysiskt arbete. Jaja, sluta babbla kvinna och laga dig iväg så länge solen skiner. Småler igen när jag tänker på roligheterna jag och boyzen hittade på under kursen. Fniss.. Ska bli kul att lära kollegorna nåt nytt igen. Dela dokument och presentationer på näte, yess! Jaja. NU går jag! Ciao!

Ahaa

Hurra!! Rubrik behövs!!

Va!?

Har jag inte skrivit nåt inlägg?

En början

Wow!! Har jag faktiskt kommit så här långt? En blogg? Ser så ut..