fredag 11 januari 2013

Hurra

Tacksam över:
- blev friskare tack vare dunderkurer
- isen plogad och fin
- bra besök hos naprapaten
- tjejkaffet trevligt
- hittade en del shopping

OCH.....stavhoppardottern hoppade pers. På 395 i Lahtis. Hurra!!! Jag är så glad!!!

OCH...DESSUTOM..... Fotisdottern sköt två mål i Eerikkilä på turneringen mellan idrottsakademierna!!! ....OCH....hon känner sig mycket friskare

NU ska jag gå och packa inför teaterresan till Helsingfors då jag ska få se Kristin från Duvemåla :-)



torsdag 10 januari 2013

Ups!

Hur gick det så här? Hör hur folk runt omkring mig är förkylda och haft magsjuka etc. och jag har bara gått och sett nöjd ut och förundrat mig över hur länge jag lyckats hålla mig frisk...tack vare min förmåga att lyssna på min kropp och ge den det den behöver i lagom dos. Samt pga alla vitaminer och antioxidanter som jag äter varje dag. Just så.. Satt och halvfrös i den dragiga tx-salen på lärarmötet idag och ikväll kände jag mig plötsligt ruggig. Hade tänkt fara ut på långpromenad och lyssna på min spännande deckartalbok i hörlurarna, men nu sitter jag nersjunken i soffhörnet bredvid frassen. En rejäl dos krossad vitlök på mitt nybakade sesamknäckebröd, te med ingefära i muggen och en skvätt Laphroag i glaset. Just så..

Längtar efter:
- sol
- knastrande grus
- fågelsång
- blomdoft
- havsbrisar
- simturer i ett varmt hav

Hoppas på:
- att jag är frisk på lördag då jag ska få uppleva Kristina från Duvemåla
- att isen är skottad från snö imorgon kl. 8 då jag skrinnar med eleverna
- att mammas hörapparat är fixad imorgon
- att stavhoppardottern får uppleva pers. i helgen

Tacksam över:
- hur bra jag har det
- att vi hittade en så otroligt fin julgran i år ( som fortfarande värmer mitt hjärta)
- att mina elever gör mig glad
- att jag slipper se skidskytte i tv
- att jag har en IPad och skriva på

Irriterad över:
- att jag är så rastlös
- att jag inte gör något åt min rastlöshet
- att nya serien i tv börjar först kl.22

Det var det!



måndag 7 januari 2013

Vardag

Gick helt ok att stiga upp imorse och fara på jobb. Full rulle var det förstås från första stund, men det kändes helt ok. Frassen och jag tog en tupplur för säkerhets skull före maten. Nu har jag slappat och sett på filmer fastän jag hade intentioner att fara ut och motionera ikväll. Nåja en annan kväll.



söndag 6 januari 2013

Trettondagen

Slut på jullovet och julefriden, nya tider börjar. Vardagslivets rutiner välkomnas till en del, men mina sköna långsamma sovmorgnar kommer jag att sakna. Blir att sparka igång jobbhjärnan nu och fundera ut vilka underverk vi ska syssla med i skolan. Hm..

lördag 5 januari 2013

Skidpremiär

Största jobbet var att söka fram skidutrustning kläder, skor, mössa, underställ osv. Kände mig orolig för om min dåliga rygg överhuvudtaget skulle hålla men...den höll och hallåå...den blev bättre. Åtminstone idag kändes den inte styv när jag steg upp. Jag skejtade 7,5 km i mitt favoritspår vid Stjärnhallen i Nyykaabi. Jag älskar att skida där man slipper trängas med folk som antingen ska skidas om eller som man måste släppa om i spåret. Skönt var det att bada bastu vid villan efteråt och festa på räkäggsmörgås och torr Cava. Nu lyser solen på Norrfjärden och jag funderar om jag ska bege mig och hälsa på mamma på bädden först, skida först eller hur det ska organiseras. Vi kollade med Stjärnhallen så det går bra att duscha där efter skidåkningen. Mera vatten behöver vi också till villan och det ska ju hämtas nånstans. Många människor tycker vi är galna som håller på och "prackar" med att vara på villan när det är vinter. Men det är ju vad man gör det till. Det är fråga om organisering skulle jag tro..samt att inte vara alltför bekväm av sig. Nu ska jag söka fram skidkläderna för tydligen blir det skidåkning först på programmet.





torsdag 3 januari 2013

Förändringens tid

Nytt år och nya möjligheter att vara snäll med sig själv och andra. Jag har inte gett några nyårslöften, men jag vet precis vilka områden i livet jag vill fortsätta att utveckla. Ridningen, musiken och idrottandet är de områden jag mår bra av att syssla med och det ska jag fortsätta med. Sen finns det förstås önskemål om ouppfyllda resmål som jag förstås skulle vilja förverkliga. En del hänger i luften beroende på omständigheter man inte rår på och andra måste man bara se till att förverkliga. Jag drömmer ju om att besöka mina släktingar i USA och uppleva ranchlivet i Nevada. Jag drömmer också om att vandra hela Santiago de Compostelaleden i framtiden. Kanske i år, kanske i nästa liv. Jag hoppas det blir i detta livet. Jag borde bara aktivt börja planera för en sån vandring och bestämma om jag vill gå ensam eller om jag vill gå den med någon annan. Nu njuter jag av dom sista lata, sköna och långsamma dagarna innan jobbet kallar. Jag är utvilad, nöjd och snart redo för jobb. :)