tisdag 31 juli 2012

I'm back

Åtminstone nästan. Efter en neverending story med Htc-service kanske det löser sig med telefonbloggandet. Nu är i praktiken hela i innandömet på telefonen utbytt och ändå stänger den av sig. Sista utvägen är nu att en ny acku ska inhandlade (den var det förstås bara 6 mån garanti på). Så länge jag har strömkabeln ikopplad så funkar telefonen. Väntar ivrigt på nya ackun. Det om det. En låda ekologiska jordgubbar är nu snyggt insatta i frysen, hallon och blåbär nästa. Ciao!

söndag 29 juli 2012

Time flies

Så sant som det bara är sagt!!!
Oj, oj tiden bara springer iväg fastän jag försöker ha långsamma dagar med lite program för att förlänga sommaren. Förde en kär väninna och hennes man till flyget idag. Deras semester var nu slut och som vanligt tog det ont att ta avsked. Fast jag vet att vi snart ses igen så är det så jobbigt med avsked, det är något så definitivt över dem.
Jag vet inte varför folk har klagat så otroligt över sommarvädret, vi har ju minsann haft väder i sommar allt från mild vinter, friskt sommarregn till sköna solstunder, och som inatt, makalöst åskväder. Egentligen tycker jag åskväder är häftigt och vackert, men jag måste faktiskt tillstå att jag var lite rädd att blixten skulle slå ner i Bölebackshuset vårt. Katterna tittade bara lite slött på oss när vi rusade upp och började dra ur tv-sladdar och föra pelargoner under tak från skyfallet.
Idag är det sydliga varma vindar och om man blundar kan man låtsas att man befinner sig vid Medelhavet.
I början av sommaren var jag otroligt ressugen och halvirriterad över att jag inte hade möjlighet att flyga ned till Medelhavet. Men efter att jag gått ned i varv och lärt mig, åter en gång, att njuta av den stilla sommarlunken på hemmaplan så går det bra att vara hemmavid. Känns lite löjligt häftig att jag varit ledig två månader och hållits inom en radie av 90 km :)
Jag tror bestämt att jag haft en väl så bra ledighet som dem som flugit och farit hit och dit. Ledigheten är vad man gör den till..
Idag var det så många läsvärda saker i Vasabladet att det tog evigheter att läsa tidningen. Igår pratade jag mycket om mental coaching med en bekant. Vi nämnde Christoph Treier och vips..var det ett intressant reportage om honom i tidningen.
Kunde tyvärr även läsa i tidningen att en bekant till mig blivit änka, fy vad tråkigt!! Tänker på henne idag!! Tankens kraft är något som jag anammat de sista åren. Tankens kraft är stark och kan hjälpa dig, om du väljer att nyttja den rätt. Tyvärr fastnar människor ofta i negativa och pessimisktiska tankar, hur synd är inte det.
Mina nya godingar som väntar på att börja nyttjas, Vibra-fivefingers :D
Nu skall jag fortsätta med sommarens bästa sysselsättning...att försjunka i en bra bok. Fortsätt ni med att tänka positiva och trevliga tankar ;)

onsdag 11 juli 2012

regnväder = viloväder

Regnet öste ner på villan inatt, och jag älskar att sova på villan när det regnar. Jag älskar för övrigt alltid att sova på villan however. När det är regnigt kommer jag mig för att göra saker, så jag hoppade i bilen för att köra in till stan, Nyykaabi ;) Det jag inte gillar på sommaren är att vi sover längre för varje dag och nattsuddar längre. Imorse (om man kan kalla det det) så steg vi upp halv elva, suck.. Då läste jag på Fb att folk hade cyklat 40 km, bakat bröd och andra diverse nyttigheter. Jag är så enormt lat på sommaren att det är inte SANT! Kanske det kommer sig av att jag är så flitig under vintern, hm... I måndags rensade jag alla blomrabatter och pytteträdgårdslandet, men det var ju bara en njutning. Jag provsmakade även sommarens först egna jordgubbar, oj så gott. Nu sitter jag vid mammas köksbord och skriver eftersom det är enda stället jag har Wiifii-uppkoppling. Har nyss hälsat på mamma som igen är in på en två veckors intervalltid på lokala ålderdomshemmet. Jag var också i och pratade en god stund med föreståndarinnan för hemmet. Jag förbluffas över hur god vård och bra service den lyckliga staden erbjuder sina invånare, alla är så tillmötesgående och villiga att göra det bästa för min mamma och lugna oss. Det känns mycket tryggt. Det var mycket lättare för mamma att komma in andra gången på intervall för nu var allt hemvant och inte nytt. Skönt!! Nu ska jag svänga in till butiken och återvända till villan. Idag SKA jag komma mig iväg på länk eller cykellänk!!! Sen ljuvlig villabastu och SIMNING. I love it!! Glad sommar alla glada laxar!